tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mummelivainaan kangasnyssäkästä

Sain ystävän kautta erään kuolla kupsahtaneen mummon jälkeen jättämiä kankaita säkillisen ja penkoessa tuli vastaan huolellisesti puolivalmiiksi asti harsittuja kesken jääneitä vaatteita. Siis käsin harsittuja. Respektiä. Monikohan nykyään jaksaa harsia ennen varsinaista ompelua? Siis koko vaatetta. Kovasti oli pieniä enimmäkseen säkin puolivalmisteet, mutta ainakin yksi yläosa oli kooltaan itselleni sopiva ja materiaaliltaan sellainen, että totesin sen loppuun valmistamisen arvoiseksi. Kyseessä oli trikoinen toppi tai teeppari, joka oli leikattu kahdesta samanlaisesta puoliskosta. Ei tissilaskoksia, ei mitään ekstraa. Toppi oli makuuni vähän lyhyt, joten tikkasin helmaan neulotun resorin. Kaula-aukkoa vähän muotoilin ja hihojen ja kaula-aukon reunat vain käänsin.

Valmis!


Anteeks kauheesti, kulahtanut tissiliivinolkain näkyy, vaikka just oli jossain laatu-uutissivustolla ohjeet miten ei kannata mokata alusvaatevalinnoissa kesävaateaikana ja tää oli yksi kauhia synti pitkässä listassa. Anteeks vielä kerran.Ja nää on sitten näitä. Oikeen kivoja aloituksia ja varmaan tosi hienoja sellaisen henkilön päällä, jonka vyötärö on pohkeeni paksuinen. Mitähän näille tekis? Harmittaa, että jo tehty iso työ menee ehkä ihan hukkaan, jos näistä ei kellekään sopivaa saa tehtyä. Aina vaan herää kysymys, että kui pieniä ihmiset oli joskus 60-70-luvulla?


4 kommenttia:

 1. Ennen nettiä on ollu ihmisillä aikaa tehdä huolella. Harmi ku ovat pieniä, kävisköhän jollekin lapselle? Hianon pairan kyl sait. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattelin tuota sinistä että voisi juuri ja juuri mennä tolle tulevalle ekaluokkalaiselle. mut ei varmaan varpaatkaan näkyis helman alta. Ehkä siitä vois jonkun linnanneitounelman tuunata leikkeihin. Samettihame olis komia, voi kettu kun ei mahdu päälle ainakaan tässä elämässä, ei vaikka saksis tuosta ylhäältä vähän alemmas vyötäröä. Likka ei suostu mitään jäykkää pukemaan päällensä. Sille kelpaa vaan semmoset pinkit trikoolötkeröt nykysin x/

   Poista
 2. Hieno paita, ja naurattaa kovasti tuo "tissiliivimoka". Mä mokaan siinä suhteessa aina. Valkoset kulahtaneet rintsikat vaan vilkkuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin taitaa mullakin ja täsmennän vielä että entiset valkoiset, kun ei ne tahdo kauheen kauan kunnon valkoisena edes pysyä. Siinä nettilehden tyylimokalistasta bongasin muitakin häpeällisiä itseeni sopivia asioita kuten legginsien, siis pitkien kalsarien käyttö estottomasti julkisilla paikoilla jne. No, en syntyny etikettiopas kainalossa, ja autuas on tietämätön.

   Poista