tiistai 8. heinäkuuta 2014

Riehaantuva parveke

Ajatuksenani oli seurata blogissa parvekkeen vihertymistä, mutta minkäs teet, kun ei ehdi puoliakaan mitä olisi mielessä. No, tässä nyt seuraavaks semmosta. Kovasti on tomaatit, ananaskirsikat summuut venyneet viime kertaisesta vaikka ilmat onkin olleet arktiset. Olen harventanut puskia syytämällä niitä kavereille, viemällä osan mökille ja yhden ananaskirsikan onnistuin poikkasemaankin. Napsahtavat helposti katki, siirrelkää siis niitä varovasti jos teillä semmosia on. Bongasin ananaskirsikoista pieniä lyhdynalkuja. Mahtaakohan nämä vielä ehtiä kypsyä valmiiksi ja pitääkö näistäkin napsia varkaita niin kuin tomaateista?


Lehdet on komeet ananaskirsikalla


 Yksi ananaskirsikoista vasemmalla kuvassa. Se kasvaa suuressa altakasteluruukussa ja juurelle tälläsin muutaman persiljan. Pöydällä ja kattoroikottimessa kiipeilee krasseja ja elämänlanka.


Yksi elämänlangoista (vai päivänsinikö tämä oli..?) on kiepassut toisessa päädyssä olevan parvekelasin avaamisessa käytettävän narun syleilyynsä. Koitin höllätä rehua vapauttaakseni narun, mutta kuristajaköynnös ei ollut yhteistyöhaluinen. Olkoot siinä sitten.


Persiljan kasvatus onnistui isossa muovilootassa keskimäärin hyvin. Nyt nuo kai pitäisi napsia talteen ja kuivata.


Tomaateissa näkyy vihdoin jotain. Lieneekö kylmät kelit vai mikä, että nyt vasta näkyy ensimmäiset tomaattibeibit. Arveluttaa näittenkin kypsyminen, mahtaaks tänä kesänä ainakaan?


Siinä vielä yleiskuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti