sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Jokanaisen käsityökurssi


Tässä se kirpparilöytö, jonka aiemmin mainitsin. Mapillinen käsityöohjeita kaavoineen, painettu armon vuosina 78-81. Kaks euroa. Kunto tällä höskällä on sen verran siisti, ettei tainnut perheenemo syntymäni aikoihin paljon käsitöitä ehtiä tehdä kun käsityökerhoon liittyi.

Silmäilin mapin vasta pikakelauksella ja tässä muutama hauska esimerkki, jonka voisin itse toteuttaa. Ensteks ajankohtaisuus, eli "Munakana". Mun on pakko nyt jostain kohta löytää se oma unelmieni emalipannu, että mä voin tehdä tämmösenkin.


Joulukalenteri. Kuvasta ei ihan aukea että miten tuo toimii, pitää siis perehtyä lisää.



Anorakki. Näyttää kivalta ja kokeilemisen arvoiselta, siis ihan itselleni meinasin.


Essu. Tämmönen mekkomainen yhden koon systeemi onkin olut to do-listalla. Yksi samantapainen mulla onkin ja tykkään käyttää sitä ennemmin ihan mekkona kuin essuna.


Lapsillekin löytyy kivoja juttuja. Niinku vaikka liivihameet.


Jäbäleissoneille henkselihousut.


Kersain lenkkiasu, oikeen kiva.


Ja leluja ja muuta hömppää:








Toi kerrossänkysysteemi on hiano. Oon pohtinut jotain vastaavaa meille kanssa.

Tämmönen olis kanssa kätevä jokamutsin varuste:


5 kommenttia:

 1. Mulla on kans tommonen. Lelujutut näyttää tutulta, mut vaatteet ei. Tajusin vasta myöhemmin, että multa puuttuu siittä kaava-arkit. Ihania juttuja noissa on. :-)
  http://rynttyliisa.blogspot.fi/2012/11/mappi-taynna-aarteita.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kaavat. Mun mappi on ihan piukeena ja kaavoja on suunnilleen puolet kaikesta. Huomasin, että kaava-arkeista löytyy juttuja, joista puuttuu nuo esittelykortit. Kaavoissa on esimerkiks pari lierihattua (niistähän kysyit hiljattain). Toinen on lapselle ja toisesta en ole ihan varma. Sen nimi tais olla "klassinen kellohattu" ja olikohan kokona 56. Sen lisäks, et ennen oli ihmiset puolet ohkasempia, oliko niillä pienemmät päätkin? ehe ehe. Tuon kellohatun kuvan tykkäisin nähdä. Kaavoissa on myöskin grilliessu ja kinnas, vaan korteissa ei sellaista kuvaa näy. Ihme, ettei noissa ole mitään sisällysluetteloa, mistä voisi nähdä kerralla sisällön!

   Poista
  2. Mulla on joku epämääränen sisällysluettelo, mut siinä lukee enemmänkin vaan esim neuleet tai kodintekstiilit. Eiks noi oo sellasia mitkä on tullut postista sivu kerrallaan, tms?

   Poista
  3. En tiedä, mutta sellaista itsekin veikkaan, koska painovuosikin vaihtelee (78-80). Onkohan noi sarjan muut osat tulleen samoina vuosina, vai peräkkäisinä vai miten? Milloinkohan noi neulejutut on painettu?

   Poista
 2. terveterve, just sain oman mapin ja yritän miettiä miten ihmeessä nuo numero-sarjat menee / tekee järkeä. Siis oikeassa yläreunassa. Mulla kaavoja ihan hyvin mukana + Sallan mainitsema kellohatun esittelykortti....mutta muuten en ole yhtään varma onko edes suurinta osaa korteista mukana...

  VastaaPoista