maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jätskikeppoja mökille


Pääsin viime viikolla taas kirppupyrähdykselle (kiitos vaan Katja kyytistä taas!) ja pistelin rahaa haisemaan 8 euroa kun silmien eteen lipui tommonen paksu rakkolasinen lautanen, joita mulla onkin vino pino kaapissa. Saattaa olla Humppilaa, tai saattaa olla olemattakin. Tykkään noista 70-lukulaisista vihreistä, ruskeista ja sinapin värisistä lasivimpaimista kovasti. Löytyi vielä kymmenen punaista emalipintasta jälkkärikeppoa ja tajusin, että noihan just puuttuu mökiltä, miten olenkaan voinut elää ilman noita? Nyt on tenaville jätskikepposet sitte niin että isommallekin laumalle riittää samanlaiset kaikille.


Parvekkeella kukkii siperiankärhö tuhatta ja sataa, sininen alppikärhö on piukassa nuppuja.  Mietin joka päivä, koska nuo pikkutaimet uskaltais jättää yöksi parvekkeelle, niiden roudaus ees taas tuntuu jo selässä. Laskin, että mulla on lähemmäs 40 ananaskirsikan taimea muiden rehujen lisäksi. Jostain palstalta luin, että sellainen tarvitsee neliön verran lääniä ja pari metriä pystysuuntaankin tilaa itselleen ja vähintään ämpärin kokoisen astian. Oon pulassa.


Menin vielä elähtämään tässä kuussa vuodella ja yks ihana äiti-ihminen lähetti onnittelujen mukana tämmösen kuvan meistä. Toi on otettu muutama vuos sitten perhekerhon kevätretkellä kun oltiin vielä notkeita ja nuoria. Paikkaa en enää muista.


4 kommenttia: