maanantai 8. joulukuuta 2014

Lentsun viemänä juhlavalmisteluja

Meitä on riepotellu armottomasti kulkutauti. Hirvee köhä jne. Olen tässä rykimisen ohessa koittanut ideoida esikon synttärijuhlia ja kekkasin omasta mielestäni oikein hyvän idean vieraiden lahjomiseen. Siis kun mun mielestä se ei kuulu ollenkaan synttäreihin, mutta nykyisin kuitenkin lähestulkoon aina lastenjuhlissa vieraat lähtevät kotiin jonkun nyssäkän kanssa ja sattuipa kerran niinkin, että eräs pikkuinen poika pillahti itkuun, kun tajusi ettei meillä ollutkaan vieraille paketteja. Aikani kun nyt pohdiskelin lahjadilemmaa hokasin että määhän teenki niille tonttulakit. Jes! Ja samalla saan hassattua tilkkusilpettä käyttöön. Kaivelin sopivan värisiä siivuja kaappien perukoilta, osa jo jostain puhki kuluneita verhoja, osa tärkissään olevia hienouksiakin, pieniä ja isompia paloja sitä sun tätä.

Yks yö tässä niitä paukutin sitten 9 kipaletta, sen verran mitä kutsukortteja läks maailmalle. Kulkusia en vieläkään omistanut, mutta anopin lahjoittamasta nappikasasta kaivelin lisää kultasia.. no, kullan värisiä nappeja, passaa oikeen kivasti kulkusten virkaan. Nyt tarttis vaan keksiä kui mä laitan nämä jakoon. Jotain pullonpyöritystä ehkä? Ideoita?Ja juhlien rekvisiitaks virittelin viirinauhoja, koska ne nyt vaan on niin hienoja, minkäs teet.Punavalkonen syömähuoneeseen ja vihreempi olkkariin.


Ostoslistassa lukee ilmapallot ja tarjoiltavat on vielä suunnittelematta ja hankkimatta. Mut on tässä vielä koko huomisilta aikaa...

4 kommenttia:

 1. Entäs jos pukee vieraat tonttulakkeihin heti tullessa ja saavat lähteä ne sitten päässään kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai helkkari, kun on jäänyt vastaamatta! Tehtiin sitten niin, että oli se perinteinen onginta. Halusin leideistä luokkakuvan tonttulakit päässä ja siks piti laittaa tötsät jakoon jo ennen lähtöä. Tuli muuten huippuhyvä yhteiskuvakuva!

   Poista
 2. Jihuu! Tää on elämää. Että "yks yö paukutin niitä 9 lisää"! Tost mie pijän. Tulee mieleen aika, jolloin ompelin tosi paljon. Mutta vuosia sitten annoin ompelukoneen tytölle, hän teki hääpukuaan. Ajattelin, etten enää ompele; riittää.
  Mutta nyt talon oston mukana "perin" ison kasan i-h-a-n-i-a tilkkuja. Että mua syyhyttää; ku olis ompelukone! Terkkuja Perämeren kaamoksesta Hailuodon saarelta. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaheeta kun on jäänyt nämä kommentit ihan kommentoimatta. Niin siis totta mooses nyt äkkiä ompelukonetta bongaamaan, on niitä hullumpiaki harrastuksia! Terkkuja ja hyvää tulevaa vuotta Perämerelle!

   Poista