lauantai 27. joulukuuta 2014

Kohta onkin juhannus taas

Joulun pyhät alkaa olla pulkassa. Aattona pupelsin kalkkunaa ja laatikoita anoppilassa, sitten siirryin mökille ja mammapappalan suuntaan. Tänään kasattiin tänne korpeen vanhempieni kanssa kootut teokset ja päivän rääppiäisistä ei enää paljon joulumuonaa jäänytkaan, onneks. Pukilla oli kovasti kiire ja tänä vuonna se jätti lahjat appivanhempien oven taakse, koputti vain lähtiessäs. Oi sitä serkusten onnea kun tenavat löysivät säkin mummin oven takaa.

IIIIIIK!Jotain asioita tuli minunkin pajasta tontuille jaettavaksi. Nyt varmaan jo uskaltaa paljastaa? Siskolle ja ystävälle tekaisin enkkulaku-tumput Mallikelpoisen ohjeella. Kiitos vaan tekijälle kaavasta, tosi kivat kädenlämmittimet tulikin! Nämä tumput on joustocollegea, mutta mitenköhän ohje toimii peruspuuvillan kanssa?


 Siskon likat saivat pipon ja kaulurin. Pipon kaavan (sellainen muodikas "lörppä" toki, onhan kummitäti ajan hermoilla) nappasin jostain Ottobresta ja tuubiin nyt ei mitään kaavoja paljon tarttekaan. Kaksinkertainen pötkylä ja väljyys sellainen, että menee pää läpi. Kangas on Metsolan Milkmess-joustocollegea.


Viljo, yksi elämäni miehistä sai takin, samanlaisen mitä omalle jäbälle tikkasin kesemmällä. Kankaat ja vetskari on kirppareilta, välissä kerros ohutta fleeseä ja nopeasti laskin että poikien takeille tuli hintaa noin 5 rahaa. Työtunteja tietysti tuli lisäksi, mutta eihän sellaisia lasketa kun saajana on maailman komein 2-vuotias mies. Menin sössimään kauluksessa kohdistuksessa ja leuan alla on saumoissa pieni heitto. Joulu se vaan tulla jollotti sen verta haipakkaa että virhe jäi korjaamatta. Voi kettu kun ärsyttää se, mutta näillä mennään. Toivon että takin saaja on sen verran suurpiirteinen hemmo, ettei se käyttöä haittaa.


Ja Pukki muisti toki rakasta anoppia. Sain kerran häneltä Martta-lehden "jos vaikka halaut tehdä tommosen hiiri-pyyhkeen". Selvä vihje eiks? Siispä anopille rouva hiiri pakettiin. Otuksen mekko toimii käsipyyhkeenä ja sen saa irrotettua pesua varten. Aika hauska, voisin ehkä mökille tekaista oman hiiren ja sille pari vaihtokolttua tietty. Mekon kankaat on FB:n Lumppulasta.Alkuperäinen ohje Marttojen julkaisussa.


Mää aina salaa ahmin anopilla Martta-lehtiä. Kaikissa meissä asuu kätevä emäntä.

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva kuulla että tykkäsit kaavasta :) Joustamattomalle tekisin vähän suurempana kaavan, vaikka lisäten saumanvarat tms. Voi muuten puristaa. Kerro jos kokeilet niin tulen katsomaan millaiset tuli! :)

    VastaaPoista
  2. Ootpa tehny hienoja joululahjoja!

    VastaaPoista