keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pienen budjetin sohvat

Olen ilokseni huomannut, että alan jo viihtyä aika hyvin olohuoneessani, joka tähän asti, siis neljän vuoden takaisesta muutostamme saakka, on tuntunut jotenkin keskeneräiseltä. Heti pyöreän pöydän tullessa huoneeseen meni vaalea saumoista ratkeileva sohvakin vaihtoon. Huomasin nimittäin Tori.fi:ssä lahjoitetaan ilmoituksen. Siinä oli meidän "uusi" sohva, jonka kanssa tulen juttuun paljon edellistä paremmin. Ruskea nahkasohva nojatuoleineen on mukavasti patinoitunut, pari nappiakin puuttuu, mutten anna sen häiritä. Eikä hinta paljon kirpaissut, hakemisen vaivalla lähti.


Vanhan sohvan sisuksista silppusin talteen muutaman muhkean vanutyynyn, tikkasin päälle puuvillakankaan ja sen päälle vielä retroisat tyynyliinat.


Sohvista tonttujuttuihin. Päiväkotiin sai tuoda tonttulakit ja minä sitten edellisenä iltana (yönä) tikkasin pari enshätään, kun minkäänlaista tonttuvarustusta ei jostain syystä kaapeissa kierinyt. Kulkusiakaan ei ollut jemmoissa, mutta melkeen samahan on anopin antaman nappiläjän kultakimmellysnapit. Kyllä niistäkin joku kilinä irtoaa kun oikeen joulutontun raivolla vispaa. Ehdin tikkaamaan vain pari tonttukotsaa ja ainakin yksi pitäisi vielä ehtiä jouluksi askartelemaan, että ainakin kaikki tämän talon pikkutontut saisivat virkahattunsa pyhiksi käyttöön.


Lopuks vielä tämän päivän kirput. Tylsähkö, käytännöllinen saalis, mutta tulee niin tarpeeseen ettei tosikaan, jäbälle huppareita ja pari paitaa. Edelliset on hajonneet atomeiksi ja  vielä jäljellä sinnittelevätkin ikään kuin kutistumaan päin uhkaavasti.


Hienokuntoinen puolalainen emalimuki lähti neljällä eurolla. Mökille meinasin viedä kahvikupiksi ilostuttamaan aamun rähmäisiä silmiäni. Tämmösiä tarttee saalistaa lisää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti