tiistai 17. helmikuuta 2015

Plokihaaste

Kirppisrakkautta-plokin Eeva nakkas haasteen ja ohjeistus menee näin: "Ideana on vastata viiteen kysymykseen ja sitten minun pitäisi haastaa uudet viisi bloggaria leikkiin mukaan keksimilläni kysymyksillä".

1. Parhaat kirppislöytöni top 5

 Ensmäisenä joululahja itelleni, Raision Ekotilasta. Hinta oli sen verran kirpaiseva, että mietin yön yli. Päätin sitten hakea itselleni, koska aavistelin, että jos en sitä tee, se jää hampaankoloa kaihertamaan ikuisesti. Liekki, Finelin kahvipannu. Niin hieno (ja kallis) että melkeen itkettää. Joululahja mulle itelleni.


Toisena Humppilat, Arcorocit ja muut myrkynvihreät, kakanruskeat ja sinapin kukertavat lasihässäkät. Olen napsinut näitä mukaani kun on sattunut tulemaan eteen sopivalla hinnalla. Aika usein näkyykin myynnissä vielä noita Humppiloita esimerkiksi ja mukavaa, kun löytyy sen verran että voi kattaa useammallekin vieraalle.


Kolmantena  mukavasti patinoituneet nahkasohvat joissa on kiva röhnöttää kalsareissa ja äipän kutomissa villasukissa. Sohvat oli Tori.fi:n lahjoitetaan osastolla.
Neljäntenä paikallisesta kivijalkakirpusta pyöreä pöytä. Nyt on viimeinkin paikka tuhannelle liinalleni, jotka ansaitsevat olla esillä.


Viidentenä viimeisin kirpparisaaliini, loistokuntoinen samettitakki "Dixi Coat, Made in Finland by Teiniasu. Jetsulleen minun kokoinen ja kärsin tästä viisi (5)euroa. Ohhoh. Kuukkeloin hiukan ja selvisi, että Teiniasu on ollut turkulainen ompelimo. Eipä ole kauas takki liikkunut muutaman kymmenen vuoden aikana, kun Raisiosta, siis ihan liki Turun rajaa tämän löysin. Vaan kuinka sopii teiniasu tämmöselle keski-ikäistyvälle mummelille?


2. Aikakausi, millä olisin halunnut elää
Eipä säväytä  keskiajan rutot tai viime vuossadan sodat. Tämä nykyisyys lienee ihan paras.

3. Lapsuuden haaveammatti
Munsta piti tulla eläinlääkäri, kunnes tajusin etten kestä ehkä nähdä kärsiviä turreja sittenkään.

4. Kokoelmistani puuttuva (second hand) -aarre
kirjahylly 60-70-luvulta.

5.  Jos matkustelet, minne menet mieluiten
 Jos eteeni lehahtais hyvä haltija ja sanois että pääsen ihan minne vaan, siis ihan minne ikinä tahtoisin, lähtisin kiertämään Suomen Käpykylien ja Perähikiöitten kirppareita vaikka viikoks. Majoittuisin öiksi luonnonhelmaan, johonkin campingmökkiin järven rannalle saunomaan ja makkaraa kärtsäämään. Aah, täydellistä.


Omat kysymykseni seuraaville:
1. Viisi parhainta kirppulöytöä?
2. Tunnustatko tehneesi koskaan hutihankintoja?
3. Voiko lahja olla second hand?
4. Onko lempivaatteesi tullut uutena vai kierrätettynä?
5.Veikkaa mikä tämän päivän hilavitkutin on keräilykamaa vuonna 2050.


Haastan Tiili 5-plokin Kimmon, Kukkia ja mekkoja-plokin Maalaistytön, Oranssin Omenan, Eskurin Maijan ja kaikki kirpparinuuskijat joita en tässä vielä maininnu.

4 kommenttia:

 1. Jee, blogihaasteeseeni on vastattu! Mahtavia löytöjä, omat suosikkini ovat varmaankin lasiastiasi ja ihana Dixi Coatin takki. En tiennytkään, että Teiniasu oli turkulainen. Mulla on kaksi DC:n takkia ja ne ovat kyllä laatukamaa. Takki sopii kaiken ikäisille, teinistä mummoon, sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oottelen kovasti että ilmat pikkasen lämpeis. Ei ole ihan pakkaskelin takki tuo, mutta kun plussaa alkaa olla muutamia asteita niin sitte.

   Poista
 2. Mulla on ihan melkein samanlainen Teiniasun takki, mutta se on mulle ihan liian pieni! Oli kuitenkin pakko pelastaa se kierrätyskeskuksesta, nyt tarttis vaan löytää sille uusi sopiva koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kääk. Tää oli kyllä ihme että sattui olemaan sopiva tämmöselle keskikokoiselle 2000-lukulaiselle elintasoemännälle. Noita vintagevaatteita kun tulee joskus vastaan kirpuilla niin suurin osa on tehty henkilölle joka vastaa nykypäivän keskivertonaisen reiden paksuutta. Mitä ihmiset söi 70-luvulla, käpyjä, kynsiä ja pikkukiviä?

   Poista