sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Verhoista huppupaidaksi

Kekkasin tässä yhtenä arki-iltapäivänä koukata kirjaston kautta ja lainasin muutaman Burda-lehden ihan vaan koska en ole koskaan aikaisemmin sen kaavoja kokeillut. Ensimmäisenä testiin pääsi "pitkä paita", 9/2014. Tuli ihan kelpo vaate, koko piti mun mielestä ihan paikkansa. Kangas on ystävältä saatu verhopari, kiitoksia Katja tästä! Paidassa on huppu, vyörenksun jätin tekemättä (kuvassa vyön virkaa tekee irtonainen toisesta vaatteesta napattu naru. Hihansuissa kumpparit ja takahelma on hiukan etupuolta pidempi. Taskut löytyy sivusaumoihin upotettuna. Paita ei aukea alas asti, vaan nappilista ulottuu napaan saakka, eli paitaan pitää ikään kuin pujahtaa. Tissilaskoksia ei ole, mikä hiukan mietitytti, mutta näköjään kolmen lapsen jälkeen toimii ihan tämmönen littanampikin yläosa (he ho he). Kaavaa voisi jalostaa takiksi vuorittamalla ja etuosa vois seuraavassa versiossa aueta ihan koko matkalta.


Eestä ja takkaa. Onks tää nyt anorakki vai mikä?

6 kommenttia:

 1. Hiano! Täytyykin vilkaista tuota lehteä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paidan ohje on semmonen for dummies, eli kuvin vaihe vaiheelta kerrottu. Silti nappilistan (tai neppilistan) kasaamisessa mun piti hiukan improvisoida, kun en ihan hokannut sen alareunan kiinnitystä, mutta ihan hyvä tuli vaikka vähän tulikin sävellettyä.

   Poista
  2. No ehkä määki sitten uskallan! Täytyy varmaan laittaa toi ohje jonnekkin muistiin, just uhosin, että täytyy tehdä vanhat ompelukset ensin valmiiks ennen kuin aloitan taas uutta. :-)

   Poista
 2. Onpa hieno ja takki ja upea kuosi! Osallistuin Ripakintun heittämään blogihaasteeseen Kirppisrakkauden puolella ja nyt haastan sinut. Jos haluat osallistua, kysymykset löytyvät uusimmasta postauksestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi alempi kommentti on tietty Eevalle vastaus. Sormi oli nopee ja lipes väärään paikkaan.

   Poista
 3. Kävin mulkasemas, kiitos vaan! Palaan asiaan!

  VastaaPoista