sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lokakuun loppu


Eilen lykästi. Juuri kun olimme lähdössä mökiltä kotiin, bongasimme maisemista hienoja eläimiä tontin kulmilla. Kaivelin nopeasti kameran jostain kassin pohjalta ja sain räpsittyä muutaman kuvan. Olennot polskivat häiriintymättä, sen verran kaukana olimme.


  Alla olevat ovat pyökkejä. Olen ne siemenestä kasvattanut muutama vuosi sitten ja suurin on jo melkein itseni korkuinen. En tiedä ovatko pyökit jänisten suosiossa talvisin, mutta ainakin toistaiseksi jyrsijät eivät ole kiinnostuneet taimista. Toivottavasti onni jatkuu.


Yksi haave on saada metsä kukkivaksi alppiruusuilla ja atsaleoilla. Niitä on myös aika helppo kasvattaa itse siemenistä, olenhan itsekin onnistunut. Rhodojen kukintaa saa odottaa jonkin aikaa. Vanhimmat itse kylvämäni rhodot ovat saman ikäisiä eskarilaiseni kanssa. Tänä kesänä yksi atsaleoista kehitti nupun. Kukkaa en ehtinyt harmikseni näkemään, koska H-hetki osui sopivasti viikolle jolloin en ollut paikalla.


Yllättäen sain viikonloppuna kulhollisen suppiksia. Niitä siis tuli sittenkin. Ei paljon, mutta muutaman sopan verran nyt kumminkin.

Me eletään taloudellisesti epävakaata aikaa. On suunnitelma A, suunnitelma B, varasuunnitelma C. Yksi vaihtoehto tiukan paikan tullen on muuttaa mökki vakituiseksi asunnoksi. Se vaatinee ainakin paperinpyöritystä, porakaivo pitäisi tehdä, rakennus pitäisi eristää lisää jne jne. Ehkä vähän varovasti jopa toivon sellaisia "huonoja uutisia", se saattaisi olla alkusysäys jollekin uudelle ja paremmalle, jonka päättämiseen ei ainakaan ihan vielä rohkeus riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti