maanantai 26. elokuuta 2013

Supermutsin taikaviittapostaus

Eli essuista. Joskus mä vähän hämmästyn itekki, että mistä noita tulee. Joku vois luulla, että täällä asuu kätevämpikin emäntä, mutta ei ole noi köökkihommat mun vahvinta aluetta. Sikspä minä varsinkin tarvitten sellasta huushollausmoodia, mitä noi essut säteilee. Semmosen kun kiepasee päällensä, tulee heti jotain vanhanaikaista kotirouvaenergiaa, tulee tehokas olo ja alkaa perunat pilkkoutumaan ja marjat putsiutumaan kuin ittestään. No melkeen ainakin. Minä olen kaivannu itelleni semmosta pikkusta apuessua tai puoliessua, joka keikkuis tossa vaatteitten päällä koko ajan. Siinä pitäis olla muutama tasku, jossa vois kuljettaa pyyhkirättiä koko ajan mukana, johon vois tuupata räkänessut ja jonne vois jemmata pienet partikkelit, joita tulee vähän väliä kaiveltua puoltoistavuotiaan suusta (Tänään kimmelsi muuten sen aamupökäleessä kaks vaaleaa pientä helmeä).


Ensmäinen tummanruskea on anopin joskus nuorempana pimatsuna tekemä. Se on puolet kaposempi kuin minä, eli sopiva ehkä seuraavassa elämässä. Mutta luotan siihen, että joskus nää tenavat kasvaa siihen ja voin sitten ihailla luomusta tyttärien päällä kun tehään joulupipareita yhessä. Toinen vaaleampi ruskea on kiva, semmonen jossa on etuosa ja takaosa erilliset. Molennat kiepastaan vyötärön ympäri naruilla. Ihanan armollinen muuttuvalle vararenkaalle. Käytän sitä mekkonakin. Vasemmalla on semmoset perusessut. Muumi on lasten ja nuo pari vihreää suosikkejani köökkipuuhissa.


Puoliessuja. Mustavalkoinen tuliainen kaverilta, keskimmäinen nettikirpulta ja leppistaskuinen oma tekele, koevedos sellaisesta äipän nenäliinankuljetusvälineestä. Vastaavanlaisen vois tehdä vielä ainakin toisen lisää. Pihallakin olis kätsää, kun ei tarttis raahata kassia mukana kaikille avaimille, saippuakuplaputeleille ja räkätuukeille.

Eilen tuli piipahdettua paikallisella kirpulla ja hups, siellä odotti täydennys röpöpintaiseen kahvikuppiläjääni. Sinapinkeltaiset sai vihreitä kavereita. Nyt noita on sen verran, että riittää vieraille samanlaiset kupit vähän isompaankin tilaisuuteen jos tarvis. Olis kiva löytää tuon sarjan muitakin juttuja, niitä pullalautasia nyt ainakin. Itseasiassa niitäkin oli siellä kirpulla, mutta hinta oli sen verran suolainen, että sinne jäivät tällä kertaa.


1 kommentti:

  1. Pitäis tulla joku päivä hörppimään kaffetta noist ihanist kopposist. Taitaa varmaan maistua hyvält! Sovitaankin treffit naamakirja?!?!?

    VastaaPoista